Tânăr prins băut la volan, noaptea, la Mălini. I s-a întocmit dosar penal, dar a fost amendat și pentru că nu avea declarație pe propria răspundere

La 8 ianuarie 2021 orele 01:00, patrula de serviciu din cadrul Secției de Poliție Rurală 7 Mălini a oprit pentru control în comuna Mălini autoturismul marca VW condus de către Vasile V., de 26 de ani, din localitate, iar cu ocazia controlului documentelor organele de poliție au constatat faptul că cel în cauză emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce și-a dat consimțământul, tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i-au fost prelevate două montre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Întrucât tânărul nu avea declarație pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării în afara locuinței în intervalul 23:00 - 05:00, acesta a fost sancționat conform Legii 55/2020 cu suma de 500 lei, iar pentru faptul că nu avea asupra sa documentele personale a fost sancționat contravențional conform HG 1391/2006 cu suma de 870 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche