Doi indivizi au încercat să violeze o minoră de 16 ani, într-o mașină. Fata a scăpat fugind mai mult dezbrăcată pe un teren agricol. Agresorii au fost arestați preventiv

Doi tineri de 17 și 24 de ani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce au încercat să violeze o minoră de 16 ani, într-o mașină, pe un câmp de lângă comuna Ciprian Porumbescu. 

Totul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, când Marius Titianu, de 24 de ani, din Suceava, Ion Ștefan Burcă, de 17 ani, și Alexandru U., de 18 ani, ambii din Șcheia, s-au deplasat cu un autoturism Volkswagen Passat la domiciliul unei fete de 16 ani, din Ciprian Porumbescu. Minor s-a deplasat de bunăvoie împreună cu cei trei tineri, cu mașina, în diferite locații de pe raza municipiului Suceava și a comunei Șcheia, satul Mihoveni. 

În Mihoveni și pe drumul drumul de întoarcere spre comuna Ciprian Porumbescu, Marius Titianu și Ion-Ștefan Burcă au exercitat presiuni și acte de violență asupra victimei cu scopul de a o forța să întrețină raporturi sexuale cu aceștia. Victima a ripostat și s-a apărat de cei doi agresori care au reușit să rupă anumite articole de îmbracaminte ale victimei.

La intrarea în comuna Ciprian Porumbescu, la o distanță de aproximativ cinci kilometri de locuința victimei, aceasta i-a cerut conducătorului auto Alexandru U. să oprească autoturismul, ocazie cu care a fugit pe un teren agricol, fiind îmbrăcată sumar.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2021, victima a fost externată din Spitalul Județean Suceava, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, refuzând în primă instanță colaborarea cu organele de cercetare penală. Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal, concluzionându-se provizoriu că prezenta pe suprafața corpului leziuni de violență care pledează pentru comiterea unei tentative la infracțiunea de viol, neprezentând urme specifice de contact sexual recent. A fost solicitat sprijinul unui lucrător din cadrul DGASPC Suceava în vederea consilierii victimei.

Având în vedere probatoriul administrat s-a solicitat, iar judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea, fiind emise 3 mandate de percheziție domiciliară. În baza mandatelor de aducere emise, cele trei persoane au fost conduse la sediul Secției de Poliție Rurală 9 Șcheia pentru continuarea cercetărilor, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea suspecților Marius Titianu și Ion-Ștefan Burcă sub aspectul comiterii „tentativei la infracțiunea de viol” pe o durată de 24 ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpați. Totodată, inculpații au fost prezentați Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Instanța și-a însușit propunerea organului de urmărire penală, emițând pe numele inculpaților mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, fiind introduși în arestul al I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche