Tânărul șofer care a produs accidentul de pe Calea Unirii a murit la Spitalul Județean Suceava. Cum s-a produs tragedia

Joi, 21 ianuarie 2021, în jurul orei 16:43, Petrişor Serenciuc, de 22 de ani, din Suceava, a condus autoturismul marca Mercedes Benz, pe strada Calea Unirii din localitate, având direcția de deplasare dinspre centrul municipiului către cartierul Burdujeni. Pe sectorul cuprins între intersecţia cu strada Cernăuţi şi Grupul Școlar Industrial Nr. 2, din motive care nu au fost stabilite până în prezent, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, părăsind suprafaţa carosabilă prin partea dreaptă având în vedere direcţia sa de mers. Autoturismul s-a oprit în zona unui teren viran cu vegetaţie înaltă, după impactul cu mai mulţi arbori. În urma impactului conducătorul auto, aflat singur în autovehicul, a fost proiectat în afara habitaclului.

Mai multe persoane care au oprit imediat la faţa locului, au observat faptul că de sub capota autoturismului marca Mercedes ieşea fum, intervenind cu extinctoarele personale.

La faţa locului au intervenit mai multe ambulanţe şi autospecializate ISU.

Conducătorul auto a fost preluat de către cadrele medicale, efectuându-se manevre pentru resuscitarea acestuia. Ulterior a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dar la ora 18:15 a fost constatat decesul acestuia.

La faţa locului a fost identificat Ștefan Baranca, de 39 de ani, din Botoșani, care a indicat organelor de poliție faptul că circula pe trotuarul adiacent străzii Calea Unirii și a fost atins ușor de către autoturismul marca Mercedes Benz, în momentul în care conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers. Acesta a fost consultat de către cadrele medicale prezente la fața locului, care au constatat faptul că nu prezenta leziuni traumatice. Pietonul a refuzat să fie transportat la Spitalul Judeţean Suceava și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00.

De asemenea s-a reușit recoltarea unei singure probe biologice de sânge de la numitul Serenciuc Petrişor.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uciderea din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche