Oana Ursache a fost numită la conducerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Este de loc din Gura Humorului și locuiește de mai mulți ani în Spania

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României va fi condus de suceveanca Oana Ursache. De loc din Gura Humorului, Oana Ursache locuiește de mai mulți ani în Spania. Numirea a fost făcută la propunerea partidului USRPLUS.

Oana Ursache este lector universitar doctor la Universitatea din Alicante, Granada, dar și la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, fiind specialistă în literatură comparată, culturologie, literaturi hispanice, orientale, precolumbiene, arabe, etc.

A coordonat o serie de nouă volume despre corpologia feminină și a publicat numeroase cercetări științifice și este traducătoare de literatura română contemporană.

A organizat în străinătate congrese pe diferite teme, dar și festivaluri, precum: Festivalul Culturii Române și Festivalul Copilăriei România ca teren de joacă, organizat împreună cu Ambasadele României din Spania și din Portugalia și cu sprijinul ICR Madrid.

Atunci când a înființat RO100 Andaluzia, a fost prima femeie care propunea formarea unei comunități locale și prima persoană care propunea o comunitate locală în Spania.
Mai nouă Mai veche