Patinoarul de la SCS a furat curent toată iarna din rețeaua E.On. Administratorul este acum cercetat penal

Luni, 25 ianuarie 2021, la ora 12.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un inspector din cadrul Delgazgrid SA despre faptul că la panoul electric amplasat în parcarea Shopping City Suceava, care deserveşte cu energie electrică patinoarul, este o branşare ilegală la reţeaua electrică.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că IF Creţu Manole are amplasat în parcarea Shopping City Suceava un patinoar pentru agrement. Această societate în urma unui contract încheiat cu SC Delgazgrid SA beneficiază de energie electrică necesară pentru a-şi desfăşura activitatea.

La panoul electric din apropierea patinoarului s-a constatat faptul că a fost executat un branşament ilegal, de alimentare cu energie electrică, înaintea grupului de măsură (contor), cu ajutorul unui cablu trifazat, clandestin conectat cu cleme, iar în urma acestei interceptări ilegale energia electrică consumată de către societatea IF Creţu Manole nu a fost contorizată şi nici facturată.

Prejudiciul cauzat va fi stabilit după evaluarea care urmează a fi efectuată de către o comisie din cadrul societăţii Delgazgrid.

Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunile de „furt” şi „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.


Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche