Șapte percheziții la contrabandiștii de țigări din Suceava. Două persoane au fost reținute în arest

Marți, 19 ianuarie 2021, în cadrul unui dosar penal instrumentat de lucrători din cadrul IPJ Suceava au fost puse în aplicare șapte mandate de percheziție domiciliară, dintre care șase mandate pe raza județului Suceava și un mandat pe raza județului Dâmbovița, fiind vizate persoane implicate în traficul cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma activităților întreprinse, în cinci dintre cele șapte locații percheziționate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 21.640 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității susmenționată, fiind de aproximativ de 14.066 lei.

La sediul poliției au fost conduse două persoane, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun.

În urma activităților de cercetare și urmărire penală, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore față de Cristian Achiței, de 46 de ani, și Domnica Doina Mihalciuc, de 41 de ani. 

Cristian Achiței urmează să fie prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, iar Domnica Doina Mihalciuc va fi prezentată unității de parchet în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii unor infracțiuni de „contrabandă”.
Mai nouă Mai veche