Tânăr care trebuia să stea în autoizolare, depistat la plimbare, fără mască, în centrul Sucevei. A fost sancționat cu amendă de o mie de lei

La 31 decembrie 2020, orele 22.20, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Suceava în timp ce patrula pe strada Ana Ipătescu din localitate a observat o persoană care nu respecta măsurile de protecţie individuală, respectiv, nu purta mască de protecţie astfel încât să-i acopere nasul şi gura, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi ministrului afacerilor interne.

Întrucât persoana respectivă nu deţinea asupra sa actul de identitate, pe baza informaţiilor obţinute, s-a procedat la verificarea acesteia în baza de date, care a furnizat o alertă de coronavirus.

Contactat telefonic, medicul de la DSP Suceava a confirmat faptul că numitul Robert S. are obligaţia de a sta în autoizolare până la data de 1 ianuarie 2021, orele 24:00.

Tânărului i s-a adus la cunoștință faptul că trebuie să respecte măsura izolării la domiciliu până la data stabilită, fiind totodată sancționat contravențional conform art. 65 lit i din Lg 55/2020 cu amendă în valoare de 1000 lei.
Mai nouă Mai veche