Un tânăr oprit în trafic la Putna a încercat să-i păcălească pe polițiști că este altă persoană. I s-a întocmit dosar penal și i-au fost reținute plăcuțele de înmatriculare

Marți, 12 ianuarie 2021, la ora 00.30, lucrătorii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au oprit pentru control pe raza comunei Putna, pe drumul comunal care face legătura între localitățile Putna și Vicovu de Sus-Laura, autoturismul marca Audi A4, care circula din direcția Putna - Vicovu de Sus.

La volan a fost identificat un bărbat care a declarat verbal că se numește Timotei R., din comuna Voitinel, și nu are documentele personale asupra sa întrucât le-a uitat la domiciliu, dar că deține permis de conducere valabil pentru categoria „B”.

Efectuând verificări în baza de date a poliției s-a stabilit faptul că datele de stare civilă comunicate de conducătorul auto corespund cu datele din evidențe cu privire Timotei R..

Existând însă unele suspiciuni cu privire la identitatea conducătorului auto, acesta a fost condus la sediul Postului de poliție Putna unde în urma verificărilor efectuate a fost identificat ca fiind Ionuț Dimitrie P., de 28 de ani, din comuna Straja, persoană care nu posedă permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, întrucât s-a constatat că autoturismul condus de susnumit nu avea poliță de asigurare RCA valabilă, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 132/2017 iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea plăcuței cu numărul de înmatriculare.
Mai nouă Mai veche