USV renunță la cumpărarea unui bloc în construcție din Obcini după ce nu s-a înțeles la preț cu dezvoltatorul imobiliar

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a anunțat că au eșuat negocierile purtate cu firma ConBucovina SRL pentru cumpărarea unui bloc nou construit în cartierul Obcini al municipiului Suceava.

Conform informațiilor comunicate de instituția de învățământ, cele două părți nu s-au înțeles la preț. Suma minimă acceptată de dezvoltatorul imobiliar fiind peste suma maximă pe care voia să o plătească USV.

„Un obstacol important în dezvoltarea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) îl reprezintă numărul insuficient de locuri de cazare pentru toți studenții care ar avea nevoie. Totodată, infrastructura didactică și de cercetare modernă, precum și calitatea educației atrag anual câteva mii de studenți la programele de studiu oferite de USV. Pentru a onora cererile de cazare într-o proporție cât mai mare, USV se vede nevoită să apeleze, în fiecare an universitar, la protocoale de cazare cu unități de învățământ din mediul preuniversitar și să închirieze locuri de cazare din mediul privat. Ca urmare a acestui fapt, USV a efectuat o cercetare de piață și a identificat un imobil aflat în proprietatea SC CONBUCOVINA SA, situat la o distanță mică de actualul campus. Corpul de clădire menționat ar fi putut fi transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studențesc, rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenților.
În baza mandatului acordat de Consiliul de Administrație, o comisie formată din reprezentanții USV a demarat negocierile cu investitorul imobiliar.
Negocierile, care au avut loc pe parcursul lunii decembrie, nu au condus la un acord între părți. Suma minimă solicitată de SC CONBUCOVINA SA a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educației pentru această achiziție. De asemenea, cele două părți nu au ajuns la un consens privind detaliile tehnice de predare - primire a imobilului. Drept urmare, negocierile între USV și SC CONBUCOVINA SA s-au încheiat fără ca imobilul în cauză să poată fi achiziționat”
, a transmis, printr-un comunicat de presă, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava. 
Mai nouă Mai veche