VIDEO Amenzi de câte 1.000 de lei, pentru proferarea de injurii, aplicate patronilor de gater care au atacat și amenințat doi activiști de mediu. Polițiștii continuă cercetările cu privire la infracțiunea de „amenințare”

Proprietarii gaterului din Falcău care i-au atacat și amenințat pe doi activiști de mediu au fost amendați de polițiști cu câte 1.000 de lei, iar cercetările continuă cu privire la săvârșirea infracțiunii de amenințare.

Incidentul s-a produs marți, 23 februarie. La ora 17.51, Dănuț Ghinghiloschi a sesizat poliția cu privire la transport de material lemnos posibil nelegal, după ce a verificat numărul în aplicația Inspectorul Pădurii, iar aplicația nu a identificat aviz valabil pentru autovehiculul respectiv.

În timp ce Dănuț Ghinghiloschi aștepta intervenției poliției, a fost atacat și amenințat de soții Dinu și Steluța Cojocariu, proprietarii firmei SC ASCUNSU SRL.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că transportul de material lemnos era legal, având emis cod unic de însoțire a materialului lemnos, fiind verificat în aplicația SUMAL 2.0.

Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cu amendă în valoarea de 870 de lei, pentru neasigurarea transportului de material lemnos cu chingi,

Dinu și Steluța Cojocariu au fost sancționați cu amendă de 1.000 lei fiecare pentru adresare de injurii.

Dănuț Ghinghiloschi a depus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” și a menționat că urmează să depună înregistrări video la dosarul cauzei.


În replică, Steluța Cojocariu a transmis că regretă reacția, dar susține că ar fi fost provocată de comportamentul celor doi tineri. 

„Atașez poze ale avizului de însoțire din SUMAL și poze din aplicația Inspectorul Padurii. Îmi cer scuze pentru reacția pe care am avut-o, dar am fost urmăriți și hărțuiți atât fizic cât și verbal. În urma insultelor făcute de cei doi care au ajuns în depozitul nostru, făcându-ne hoți, am avut o reacție ieșită din comun pentru care ne cerem scuze”, a transmis Steluța Cojocariu

IPJ Suceava a anunțat că urmează să fie efectuate cercetări, audieri de persoane în vederea dispunerii unor măsuri în urma stabilirii situației de fapt.

Mai multe informații: 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.