VIDEO Activiști de mediu atacați și amenințați de proprietarii unui gater: „Îți crăp capul!”

Doi activiști de mediu care au depistat un transport de bușteni fără aviz au fost atacați și amenințați de proprietarii unui gater, în localitatea Falcău din județul Suceava.

Daniel Ghinghiloschi, unul dintre activiștii atacați, a povestit că incidentul a avut loc marți după-amiază, în localitatea Falcău din comuna Brodina. Daniel a povestit că a observat un camion încărcat cu bușteni, iar când a folosit Inspectorul Pădurii pentru a verifica numărul de înmatriculare aplicația a arătat că nu există aviz generat acel camion.

Cei doi activiști membri ai Asociației „Străjerii Pădurilor” au urmărit camionul până la un gater din localitatea Falcău. Pe drum, între camion și mașina activiștilor s-a interpus un SUV Mitsubishi L200 pick-up care a încercat să îi îndepăreze de camion. Când au ajuns la gater, șoferul autoturismului Mitshubishi a făcut o manevră prin care a fost aproape să-l lovească cu mașina pe unul dintre cei doi activiști. Apoi, din autoturism au coborât două persoane, un bărbat și o femeie, care i-au atacat și amenințat.

Activiștii au reușit să înregistreze câteva secvențe cu telefonul mobil.

„Îți crăp capul!”, a amenințat femeia în timp ce încerca să îi lovească cu un lemn pe cei doi activiști.

Daniel Ghinghiloschi a precizat că un aviz pentru camionul respectiv a apărut în aplicația Sumal - Inspectorul Pădurii abia după ce autovehiculul a ajuns la gater. 

Avizul a fost generat de SC Ascunsu SRL, iar transportul a fost realizat de SC Artemisor SRL. 

„Am formulat sesizare penală față de cei doi agresori”, a declarat Daniel Ghinghiloschi pentru StiriSuceava.net.


În replică, Steluța Cojocariu, femeia care apare în imagini, susține că transportul a fost legal, iar reacția ei ar fi fost provocată de comportamentul celor doi tineri. 

„Atașez poze ale avizului de însoțire din SUMAL și poze din aplicația Inspectorul Padurii. Îmi cer scuze pentru reacția pe care am avut-o, dar am fost urmăriți și hărțuiți atât fizic cât și verbal. În urma insultelor făcute de cei doi care au ajuns în depozitul nostru, făcându-ne hoți, am avut o reacție ieșită din comun pentru care ne cerem scuze”, a transmis Steluța Cojocariu. 
Mai nouă Mai veche