Anchetă la IPJ Suceava după vaccinarea cu prioritate a polițiștilor din birouri față de colegii care lucrează pe teren

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că va face verificări după ce polițiști din Suceava, București și Ilfov, care lucrează pe teren, le-au semnalat jurnaliștilor că nu au fost vaccinați, spre deosebire de colegii lor din birouri, mai puțin expuși la infectarea cu SARS-CoV-2.

Lucian Bode spune că nu știe nimic despre acest lucru, dar că va face tot posibilul ca toți angajații din MAI care și-au dat acordul să fie vaccinați anti-COVID.

Contactat de Europa FM, liderul sindicatului Europol, Cosmin Andreica a spus că în toata țara există astfel de probleme, deoarece nu s-a făcut o prioritizare a polițiștilor vaccinați.

„Prioritizarea nu a existat în sensul în care colegii din teren să aibă întâietate în raport cu vaccinarea și ulterior colegii care au probabil o frecvență mai mică de a intra în contact cu persoane sau cu medii prin care se pot infecta. În mod evident, au apărut aceste nemulțumiri, au apărut persoane care s-au trecut pe listă sau care au avut contactele potrivite pentru a ajunge la centrul de vaccinare mai repede”, a declarat Andreica.
Mai nouă Mai veche