Cât costă un permis fals din Ucraina și ce riscă fotbalistul Florinel Coman, prins cu un document suspect la volanul unui A7 cu 165 km/h

Florinel Coman (22 de ani) a fost oprit de polițiști pe A2, în timp ce conducea cu 165 de kilometri/ oră, și s-a ales cu dosar penal, după ce a prezentat un permis de conducere care nu este valabil în România.

Fotbalistul de la FCSB mergea de la Constanța spre București la volanul unui Audi A7, iar când polițiștii l-au tras pe dreapta, le-a arătat un carnet obținut în Ucraina.

Cum funcționează în România filiera permiselor false din Ucraina

„Filiera” permiselor de conducere din Ucraina este una cunoscută în România. Mulți români care nu sunt în stare să obțină permisul auto în țara noastră apelează la acte false procurate din țara vecină.

La finalul lui 2020, polițiștii recunoșteau că tot mai mulți români prezintă documente care ar fi eliberate în Ucraina. 

„Observăm, într-adevăr, o tendinţă de creştere, însă nu doar a permiselor falsificate, ci şi a altor documente auto. Am identificat documente false care proveneau din Ucraina, Republica Moldova, Cipru sau Italia”, declara subcomisarul Mihai Şoric, şeful Serviciului Rutier al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, citat de Adevărul.

Acesta explica și faptul că din cauza conflictelor armate din anumite zone ale Ucrainei, precum Donbass, autoritățile de acolo nu pot confirma cu exactitate dacă permisele auto verificate sunt veridice sau false.

Cât costă un permis fals obținut în Ucraina și de ce unul valabil e greu de luat

Potrivit aceleiași surse, costul pe care românii îl plătesc pentru a avea un permis auto fals de Ucraina este undeva între 600 și 800 de euro.

Polițiștii din zona de nord-est a României au povestit că mulți dintre cei prinși cu documente de Ucraina nu aveau cum să le obțină acolo, de fapt, pentru că nu dețineau pașapoarte, necesare pentru a intra în țara vecină.

Pentru ca un cetățean străin să poată da de permis în Ucraina are nevoie să fie înregistrat legal pe teritoriul acestui stat, adică să aibă permis de ședere. Examenul auto durează undeva la două luni și prevede probe practice și teoretice.

Cum arată mașina lui Florinel Coman și ce riscă ”perla” lui Gigi Becali

Florinel Coman conducea un Audi A7 55 TFSI quattro estimat la circa 50.000 de euro SH, în momentul în care a fost tras pe dreapta.

Mașina fotbalistului atinge 100 de kilometri/ oră în circa 6,5 secunde și are în jur de 200 de cai putere. Acum, ”perla” lui Gigi Becali riscă să meargă chiar la închisoare. Potrivit legii, conducerea fără permis se pedepsește cu închisoare cu executare de la unu la cinci ani.

La data de 22.02.2021, in jurul orei 17:25, pe A2, km 75, sensul Constanța către București, a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 165 km/h.

În autoturism se aflau două persoane, iar în urma stabilirii identității conducătorului auto s-a stabilit că se numește Coman Florinel Teodor, de 22 ani, din municipiul Brăila, fotbalist, a fost informaţia care a explodat în mediul online luni seară.
Mai nouă Mai veche