Bărbat care a tăiat doi copaci din pădurea Primăriei Arbore, cercetat penal de polițiști

Duminică, 14 februarie 2021, la ora 15.50, lucrătorii Poliţiei oraşului Solca au fost sesizaţi direct de către viceprimarul comunei Arbore, Marius Ioan Manoilă, despre faptul că Adrian R., de 27 de ani, din comuna Arbore, a tăiat ilegal doi arbori din pădurea ,,La comandă”, de pe teritoriul satului Arbore.

Au fost identificați doi angajați ai Primăriei Arbore care au indicat locul faptei și cu această ocazie s-au identificat cei doi arbori tăiați, precum și cioatele rezultate.

Materialul lemnos rezultat a fost transportat la Primăria Arbore și lăsat în custodie viceprimarului.

S-au efectuat măsurarea cioatelor rezultate, care aveau dimensiunile de 20/24 și 28/32 cm. și conform calculelor efectuate de lucrătorii Ocolul Silvic Solca volumul arborilor tăiați este de 0.725 metri cubi, valoarea pagubei fiind de 204,92 lei, respectiv depășește prețul mediu pe picior de 1,05 ori.

Având în vedere cele menționate, polițiștii s-au sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,tăierea fără drept de arbori de pe un teren cu vegetație forestieră din afara fondul forestier”, comisă de Adrian R. din comuna Arbore. Dosarul penal urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Arbore.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.