Bărbat condamnat la închisoare pentru că a condus băut, ridicat de polițiști dintr-un bar și expediat la Penitenciarul Botoșani

Daniel Olteanu, un bărbat de 42 de ani, din Sfântu Ilie, comuna Șcheia, a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu executare pentru că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost ridicat de polițiști, luni, 1 februarie, din barul Valea Obcinilor, după ce Judecătoria Suceava emis mandatul de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul a fost condus de o echipă constituită din lucrători din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Șcheia la Penitenciarul Botoşani, unde a fost încarcerat în vederea executării pedepsei.

Fapta pentru care a fost condamnat s-a produs în noiembrie 2017. Polițiștii din Şcheia au fost anunțați prin 112 despre faptul că pe raza satului Sfântu Ilie, din comuna Scheia, a avut loc un accident rutier. Din cercetările făcute de agenți a reieșit că, în jurul orei 18.00, Daniel Olteanu, localnic, în timp ce conducea autoturismul Mercedes Vito pe strada Leonard Mociulschi, la un moment dat, a pierdut controlul autovehiculului și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate de pe marginea drumului.Acesta a ajuns la spital, unde i s-au recoltat probele biologice care au indicat alcoolemia foarte mare, 2,95 la mie.

Pedeapsa de 11 luni cu executare a fost stabilită de Judecătoria Suceava și menținută și de Curtea de Apel Suceava, rămânând definitivă luni, 1 februarie.

În aceeași zi, bărbatul a fost ridicat de polițiști dintr-un bar.
Mai nouă Mai veche