Bărbat cu permisul anulat din 2019, depistat de radar cu 72 km/h în Păltinoasa

La 6 ianuarie 2021, în jurul orei 15:44, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce se deplasa pe DN 2E, în localitatea Păltinoasa, a observat pe aparatul radar autoturismul Toyota Corolla care se deplasa din direcţia Păltinoasa către Cacica și circula cu viteza de 72 km/h, în localitate, sector de drum unde limita maximă a vitezei admisă este de 50 km/h.

Astfel, având în vedere cele constatate, s-a efectuat semnalul regulamentar de oprire al autoturismului în cauză, conducătorul acestuia conformându-se.

Ulterior, deplasându-se la autoturismul Toyota Corolla Verso, a observat faptul că de la volan a coborât un bărbat, care a deschis portiera stânga spate a autovehiculului, unde se afla o femeie, după care a urcat pe bancheta spate în locul acesteia.

S-a interceptat bărbatul în cauză și în prezența unui martor asistent s-a procedat la legitimarea acestuia, stabilind că se numește Valentin S., de 32 de ani, cu domiciliul în Miroslava, județul Iași.

I s-a solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, acesta înmânând doar cartea sa de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița de răspundere civilă în caz de accident, fără a înmâna permisul de conducere.

Fiindu-i solicitat permisul de conducere, bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere, fiindu-i anulat în anul 2019 ca urmare a unei condamnări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

I s-a întocmit dosar penal.
Mai nouă Mai veche