Bărbatul care și-a bătut fiul cu o scândură a fost eliberat din arest și este cercetat sub control judiciar

Marius Matei, bărbatul din comuna Frumosu care a fost filmat în timp ce își bătea fiul de șapte ani cu o scândură a fost eliberat din arestul IPJ Suceava la expirarea celor 24 de ore pentru care a fost reținut prin ordonanță. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovnesc au anunțat că bărbatul va fi cercetat în continuare sub control judiciar pentru 60 de zile.  

„La data de 14.01.2021, inculpatul M. M. se afla la domiciliu împreună cu toți membrii familiei, împrejurări în care, i-a solicitat minorului M. A. T. să rezolve niște exerciții pe care le avea ca temă pentru acasă. Minorul a întâmpinat dificultăți în rezolvarea exercițiilor respective, motiv pentru care, inculpatul l-a ridicat cu forța brațelor de pe scaunul de la masă, l-a trântit cu putere de pardoseală, după care, l-a imobilizat cu o mână și folosind un corp dur, din lemn, i-a aplicat mai multe lovituri la nivelul feselor și al membrelor, cauzându-i acestuia suferințe fizice.

La desfășurarea acestui eveniment au asistat toți membrii familiei, care nu au intervenit, fiindu-le teamă să nu fie agresați și ei la rândul lor. O parte din eveniment a fost surprinsă prin filmare cu telefonul mobil personal, din aceeași cameră, de către minorul M. D. B..

Ulterior, filmarea în cauză a ajuns la alți membri ai familiei, precum și la reprezentanți ai Compartimentului Asistență Socială din cadrul Primăriei com. Frumosu, cei din urmă sesizând organele de poliție competente. Ca măsură de protecție a membrilor familiei a fost dispusă măsura instituționalizării acestora în Centrul Social pentru Victimele Violenței Intrafamiliale din Gura Humorului, în vederea evitării contactului direct cu inculpatul.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”, faptă prev. de art. 199, alin. 1 Cod penal, raportat la art. 193, alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41, alin. (1) din Codul Penal.

Faţă de inculpatul M.M s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în data de 09.02.2021.
Prin ordonanţa emisă la data de 10.02.2021, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 10.02.2021, faţă de inculpatul M.M..
Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă specifică urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumția de vinovăție de care beneficiază inculpatul”, a transmis procurorul Lidia Neagu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. 

Mai nouă Mai veche