Percheziții DNA la Primăria Vatra Moldoviței în cazul chelneriței angajată la Apele Române. Procurorii ridică documente privind angajările suspecte

Procurori ai DNA Iași percheziționează, joi dimineață, sediul Apelor Române Iași, Primăria Vatra Moldoviței din judeul Suceava și Primăria Victoria din județul Iași într-un dosar care vizează angajările suspecte făcute de instituțiile publice. 

Procurorii au ridicat acte legate de angajările nejustificate în instituție, într-un dosar distinct de cel deschis la finalul lunii decembrie 2020. La filiala Iași a Apelor Române, procurorii DNA însoțiți de jandarmi ridică documente și echipamente electronice din biroul directorului general Petru Avram și de la serviciul de personal al instituției. Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, s-a recomandat într-un reportaj Recorder drept „animal politic”.

Dosarul a fost deschis după scandalurile publice privind angajarea în instituție a unor persoane fără calificare în domeniu, în paralel cu concedierea unor angajați care au dezvăluit practicile managerilor sprijiniți de PNL. Printre persoanele angajate s-a număr și o fostă chelneriță la un club, care nu știa nimic despre activitatea la noul loc de muncă.

Tânăra a fost angajată la Primăria Vatra Moldoviței, prin dispoziție a primarului Virgil Saghin (PNL), și detașată ulterior la Apele Române. Tot la Primăria Vatra Moldoviței a fost angajat și un apropiat al lui Gheroghe Flutur, fostul consilier județean PNL Tudorel Constantin Titianu, detașat apoi la șefia Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Suceava.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis Direcția Națională Anticorupție.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche