Buletin de presă, 21 februarie 2021 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat și sancțiuni în valoare de 10.000 lei aplicate de polițiști în cadrul unor controale în trafic

La 20.02.2021, în intervalul orar 0600 - 1100, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică-Biroul Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune “Scutul Pădurii”, au efectuat controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava-Cornu Luncii-Mălini-Slatina-Valea Moldovei.
În jurul orei 0652 pe raza comunei Cornu Luncii a fost depistat un șofer în vârstă de 31 ani din comuna Slatina, care transporta cu autoutilitara material lemnos-cherestea rășinoase.
Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 m.c. cherestea rășinoase.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.
Ulterior, în jurul orei 0721 pe raza comunei Mălini a fost depistat un bărbat vârstă de 44 ani din comuna Mălini, care transporta cu autoutilitara material lemnos-deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.
Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 m.c. deșeuri material lemnos specia rășinoase.
În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Lg. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 4,104 m.c., care a fost predată în custodie O.S. Mălini.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 20.02.2021, la ora 09:33, poliţiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Vicovu de Sus au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe DJ209G, pe raza comunei Straja, a avut loc un accident rutier, o persoană necesitând îngrijiri medicale.
Din primele verificări şi din declaraţiile verbale ale conducătorilor auto a rezultat faptul că la data de 20.02.2021, la ora 09:25 un bărbat în vârstă de 54 de ani, din comuna Brodina, în timp ce conducea autoturismul pe DJ209G, pe raza comunei Straja, din direcția comuna Brodina către comuna Straja, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 28 de ani din comuna Brodina.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 28 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la Spitalul Mun. Rădăuţi, unde li s-au recoltat o probă biologică de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 20.02.2021 orele 15.49, lucrătorii din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie a fost victima unui accident rutier.
La nivelul Poliției Municipiului Rădăuți s-a constituit echipa operativă, iar din datele preliminare obținute a reieșit că la 20.02.2021 orele 12.15, un tânăr de 24 ani se deplasa la volanul autoturismului pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți și a lovit în partea din spate autoturismul condus în fața sa de către un localnic. Femeia care era angajată în traversare pe trecerea de pietoni din apropiere, a fost acroșată, suferind leziuni și plecând de la fața locului, prezentându-se ulterior la spital.
După producerea accidentului victima a discutat cu conducătorii auto, spunând că are dureri la nivelul toracelui, însă refuză să se deplaseze la Spitalul Mun. Rădăuți pentru a fi examinată de cadrele medicale.
Astfel, conducătorii auto au încheiat formularul de constatare amiabilă și au declarat verbal lucrătorilor de poliție rutieră că în urma accidentului au rezultat doar pagube materiale.
Având în vedere cele menționate mai sus, respectiv sesizările de la orele 15.49 și 15.53, lucrătorii de poliție rutieră aflați în exercitarea atribuțiunilor de serviciu au efectuat activități specifice, astfel că au identificat conducătorii auto, aceștia fiind testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.
Ulterior acestora li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Mun. Rădăuți.
S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier întocmit de polițiști

La 20.02.2021, ora 11.05, o patrulă din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti a oprit pe DJ 208, în satul Basarabi, com Preutești, un autoturism care avea atașată o remorcă neînmatriculată și neînregistrată condusă de către o persoană de sex masculin pentru un control de rutină.
Procedându-se la controlul documentelor s-a constatat că acesta este un bărbat de 34 ani domiciliat în sat Basarabi, comuna Preutești.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0.00 MG/L alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de ,,punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.
Mai nouă Mai veche