Buletin de presă, 22 februarie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti pentru prevenirea infectării cu Covid 19

În ziua de 21.02.2021, intre orele 08.00 – 12.00, cadrele Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, jandarmi de la I.J.J. Suceava, cadre cu atribuții de control de la I.S.U. Suceava și reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Suceava au acţionat pe raza municipiului Rădăuți, pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus SARS COV 2, ocazie cu care au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.100 lei şi constatată 1 infracţiune la Legea nr. 86/2006.
De asemenea poliţiştii au confiscat 3.080 țigarete de proveniență extracomunitară în valoare aproximativă de 2.464 lei.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 21.02.2021, orele 07:20, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 C în localitatea Liteni, comuna Moara, după o curbă la stânga, un bărbat de 77 de ani din comuna Slatina a derapat și a intrat cu roata dreapta față într-o groapă, semnalizată corespunzător, făcută pe partea carosabilă pentru lucrări de amenajare.
În urma accidentului a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturism, o femeie de 41 ani și o minoră de 8 ani, ambele din judeţul Teleorman, care au fost transportate cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care, la spital i i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 21.02.2021, în jurul orelor 20.05,un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Cuza Vodă, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 21 ani din comuna Ipotești.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a cconstatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.
Întrucât autoturismul avea polița RCA obligatorie expirată din data de 14.02.2021, s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 21.02.2021, orele 23.05, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pe strada Gheorghe Doja din localitate autoturismul condus de un bărbat de 35 ani din comuna Zvoriștea, care a prezentat un permis de conducere provizoriu eliberat de autoritățile din Marea Britanie.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 22.02.2021, orele 00.20, o patrulă din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia a oprit pentru control pe strada Humorului din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 ani, care a declarat faptul că nu are asupra sa documentele sale și nici ale autoturismului.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l în aerul expirat, după care, la spital în prezenţa personalului medical a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche