Două transporturi ilegale de lemn și cherestea depistate de polițiști la Cornu Luncii și Mălini

Sâmbătă dimineață, în intervalul orar 06.00-11.00, în baza datelor și informațiilor deținute, polițiști din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice în cooperare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, în cadrul activităților specifice circumscrise Planului comun de acţiune „Scutul Pădurii”, au efectuat controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice, pe itinerariul Suceava - Cornu Luncii - Mălini - Slatina - Valea Moldovei.

La ora 06.52, la Cornu Luncii, a fost depistat Constantin A., în vârstă de 31 de ani, din comuna Slatina, care transporta cu o autoutilitară Mercedes Sprinter material lemnos - cherestea rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 8,37 metri cubi de cherestea rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de cherestea rășinoase care a fost predată în custodie O.S. Mălini.

Ulterior, în jurul orelor 07.21, la Mălini a fost depistat Vasile A., în vârstă de 44 de ani, din Mălini, care transporta cu o autoutilitară Mercedes Sprinter material lemnos - deșeuri/resturi material lemnos specia rășinoase.

Întrucât acesta nu deținea aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat (letric sau electronic), mijlocul de transport a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini, unde a fost inventariat, rezultând cantitatea de 4,104 metri cubi de deșeuri/ resturi material lemnos specia rășinoase.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Legii 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 4,104 metri cubi, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.
Mai nouă Mai veche