Buletin de presă, 8 februarie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 08.02.2021, ora 15:20, un bărbat de 43 de ani, din comuna Vama, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2E, pe raza loc. Băișești, pe relația Spătărești – Gura Humorului, l-a acroșat pe un bărbat de 54 de ani, din comuna Adășeni, jud. Botoșani, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat și nesemnalizat cu trecere pentru pietoni, de la stânga la dreapta, având în vedere sensul de deplasare al autoturismului.
În urma producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a pietonului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipiului Fălticeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 08.02.2021, ora 15.00, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizat de către UPU Suceava despre faptul că la Spitalul Judeţean Suceava s-a prezentat un bărbat de 69 de ani, din mun. Suceava, care a sesizat faptul că la data de 06.02.2021, în jurul orei 18.00 ca urmare a unui eveniment rutier a suferit leziuni.
La 06.02.2021, în jurul orei 18.00, în timp ce se afla lângă autoturismul său bărbatul a fost acroșat ușor de către un alt autoturism condus de un bărbat de 37 de ani.
Ulterior evenimentului cei doi au încheiat un formular de constatare amiabilă în caz de accident.
La 08.02.2021, întrucât acuza dureri bărbatul de 69 de ani s-a deplasat la Spitalul Județean Suceava.
S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.02.2021, în jurul orei 16:45, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier C-lung Moldovenesc a oprit pentru control pe Calea Transilvaniei, mun. C-lung Moldovenesc, autoturismul condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din com. Sadova.
Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-au prelevat două mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 08.02.2021, ora 19:58, s-a sesizat prin SNUAU 112 faptul pe str. 22 Decembrie din mun Suceava s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale iar conducătorul auto este sub influența alcoolului
Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui bărbat de 59 ani, din mun. Suceava. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducere unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanţe”.


La 09.02.2021, ora 00:50, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, au oprit pentru control pe raza com. Frătăuții Vechi, sat Măneuți, pe D.C.-Măneuți, autovehiculul condus de către un tânăr de 20 de ani, din comuna Frătăuții Vechi.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche