Camion în valoare de 40.000 de lei confiscat de polițiști pentru că transporta 11,65 metri cubi de rumeguș fără acte

IPJ Suceava a anunțat că în perioada 4-12 februarie, în cooperare cu jandarmi și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava, a acționat în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării prelucrării și comercializării materialului lemnos.

„Au fost efectuate 51 de controale pe drumurile publice, 3 controale pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos și 7 controale în fondul forestier și la unități economice. Au fost constatate 13 infracțiuni silvice, toate la Legea nr. 46/2008. Au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale in valoare de 22.930 lei. Au fost confiscați 20 metri cubi material lemnos și a fost indisponibilizat un camion de transport în valoare de 40.000 lei”, a transmis IPJ Suceava. 

Astfel, la data de 9 februarie 2021, ora 16.19, un echipaj de politie din cadrul Secției de Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pe DN15C, pe raza localității Boroaia, un autocamion care transporta un container cu rumeguș. Conducătorul nu a putut prezenta documentele de însoțire a materialului lemnos declarând verbal că nu deține. În continuare s-a procedat interogarea aplicației iWood Tracking , rezultând faptul că pentru data, locul și ora opririi nu există generat vreun cod valabil.

În continuare s-a procedat la conducerea autoutilitarei la sediul Ocolului Silvic Fălticeni, unde specialistii silvici au procedat la inventarierea materialului lemnos (rumeguș) din mijlocul de transport, identificând un volum total de 11,65 m3 rumeguș rășinoase.

În cauză, s-a întocmit dosar penal privind săvârsirea infracțiunii de „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport” faptă prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea 46/2008 a Codului Silvic.

Volumul de 11.65 metri cubi de materiale lemnoase (sortiment rumeguș rășinoase), în valoare de 1.246,55 lei, a fost predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

În temeiul art. 68 alin. 22 din Legea 46/2008 Codul Silvic, autocamionul în valoare de aproximativ 40.000 lei a fost indisponibilizat de către polițiști.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.