FOTO VIDEO Incendiu la un gater din Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Baia, au intervenit, marți, 16 noiembrie 2021, cu șase autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Sasca Nouă, comuna Cornu Luncii. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 20.23.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat o autoutilitară, parcată sub acoperișul unei hale gater. De la aceasta, flăcările s-au extins la acoperișul halei și la cel al unei case de locuit, ale aceluiași proprietar.

Incendiul a fost lichidat la ora 22:50.

Datorită intervenției prompte ale pompierilor militari și civili, incendiul a fost localizat la timp, înainte să cuprindă în întregime cele două construcții amenințate de flăcări.

Au ars: autoutilitara, în totalitate, acoperișul halei gater pe o suprafață de aproximativ 100 mp și acoperișul casei, pe aceeași suprafață. S-au deteriorat circa 20 de paleți de scândură, un perete lateral al locuinței, zugrăveli interioare, obiecte de mobilier și altele.

Incendiul a izbucnit de la instalația electrică a autoutilitarei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat hala gater, casa de locuit, precum și depozitele de cherestea și bușteni.

 
Mai nouă Mai veche