Sucevean condamnat în Portugalia pentru trafic cu cocaină. Drogurile erau ascunse în pungi de pesmeţi

Un sucevean a ajuns în arestul Poliției Suceava, în baza unui mandat european de arestare, emis de autoritățile din Portugalia. Românul fusese condamnat la cinci ani de închisoare, într-un dosar de trafic ilicit de droguri și substanțe stupefiante.

Ionuț Cătălin B. a fost ridicat, vinerea trecută, de la Fălticeni, de către polițiști judiciariști de la Investigații Criminale, în baza mandatului european emis de autoritățile judiciare din Portugalia.

În mandatul european transmis de portughezi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care se ocupă de punerea în executare a mandatelor de acest gen, se arată că bărbatul respectiv, în timp ce se afla în Portugalia, urma să intre în posesia unui colet în care era ascunsă cocaina, în cantitate mare, în jur de 2,5 kilograme.

Drogul de risc era ascuns în pungi de pesmeţi, se mai arată în informarea autorităților judiciare de la Curtea sectorului judiciar Lisabona, care au aplicat sentința rămasă definitivă în luna noiembrie a anului trecut. Fapta s-a petrecut în anul 2007.

Bărbatul a fost prezentat în aceeași zi procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, interval în care a fost prezentat și în fața Curții de Apel Suceava.

Judecători au emis în aceeași zi un mandat de arestare provizoriu pentru 15 zile, interval în care se va judeca și solicitarea de extrădare a lui Ionuț Cătălin B.
Mai nouă Mai veche