Traficant de țigări din Fălticeni prins în flagrant de un polițist care aștepta la semaforul de la Nada Florilor

Miercuri, 17 ianuarie 2021, la ora 12.30, un lucrător din cadrul IPJ Suceava în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, fiind la semaforul amplasat pe bulevardul Revoluţiei din municipiul Fălticeni, a observat cum o persoană de sex masculin a abordat în zona gangului care face legătura dintre bulevardul Revoluţiei cu strada Ana Ipătescu o altă persoană de sex masculin, împreună cu care s-au deplasat la blocul cu numărul 10, de pe strada Ana Ipătescu, în partea stângă a uşii de acces a scării A.

A procedat la urmărirea pedestră a celor doi, iar când unul dintre aceştia voia să-i dea celuilalt trei pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară dintr-o cutie de carton, şi-a declinat calitatea şi le-a solicitat acestora să se legitimeze.

Cu această ocazie a constatat că vânzătorul se numeşte Iulian B., de 43 ani, localnic, iar cumpărător era o persoană de 69 de ani, cu domiciliul în Bucureşti.

Totodată, în locaţia respectivă mai era o cutie de carton în care erau mai multe pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară de diferite mărci şi o geantă de voiaj ce conţinea şi aceasta mai multe pachete de ţigarete. Despre pachetele de ţigarete, numitul Boghian Iulian a declarat verbal că îi aparţin.

Împreună cu cele două persoane, polițistul s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni, unde a procedat la inventarierea pachetelor de ţigarete identificate atât în cutia de carton cât şi în geanta de voiaj.

În cutia de carton au fost găsite 20 pachete ţigarete marca Marlboro fără timbru fiscal, 30 pachete ţigarete marca FEST cu timbru fiscal de Ucraina, 30 pachete ţigarete marca Compliment cu timbru fiscal cu inscripţia „for duty free only”, 20 pachete ţigarete marca Pall Mall fără timbru fiscal, toate de provenienţă extracomunitară, fiecare pachet de ţigarete având 20 de ţigarete.

În geanta de voiaj au fost găsite 6 pachete ţigarete marca Compliment cu timbru fiscal cu inscripţia „for duty free only”, 3 pachete ţigarete marca Marlboro, fără timbru fiscal, 2 pachete ţigarete marca FEST cu timbru fiscal de Ucraina, 17 pachete ţigarete marca Pall Mall, fără timbru fiscal, toate de provenienţă extracomunitară, fiecare pachet de ţigarete având 20 de ţigarete.

De asemenea s-a procedat la efectuarea unui control corporal asupra lui Iulian B., ocazie cu care au fost identificate un pachet de ţigarete marca FEST cu timbru fiscal de Ucraina, două pachete de ţigarete marca Marllboro fără timbru fiscal, un pachet de ţigarete marca Pall Mall fără timbru fiscal, suma de 476 de lei, un telefon cu taste marca Nokia și un telefon dual smartphone marca Nokia.

În temeiul art 169 CPP s-a procedat la ridicarea cantităţii totale de 132 pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de piață de 1.848 lei şi a sumei de 476 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „contrabandă”.
Mai nouă Mai veche