Bătrână lovită de o mașină în parcarea din fața CEC Bank Gura Humorului. Vinovăție împărțită de șofer și pieton, conform polițiștilor

În data de 26 martie, în jurul orei 09.30, Gheorghe A., de 53 de ani, din Gura Humorului, în timp ce conducea autoturismul Dacia Logan și efectua o manevră de mers înapoi pentru a ieşi din parcarea amenajată în faţa CEC Bank, nu s-a asigurat corespunzător şi a acroşat-o pe Rodica P., de 73 de ani, localnică, care se deplasa pe partea carosabilă prin spatele autoturismului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a femeii, care a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului unde în urma acordării îngrijirilor medicale i s-a stabilit diagnosticul: „contuzie genunchi drept, excoriaţii palmare”, victima nerămânând internată.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus apoi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că de producerea evenimentului rutier se face vinovat atât conducătorul auto care nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, cât şi pietonul care circula pe partea carosabilă, cu toate că în zonă este amenajat trotuar.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche