Ordin de interdicție emis de polițiști față de un bărbat din Șerbăuți care și-a bătut soția pe fondul consumului de băuturi alcoolice

Vineri, 26 martie, la ora 20.22, Secția de Poliție Rurală 13 Bălcăuți a fost sesizată prin 112 de către o femeie de 35 de ani, din Șerbăuți, despre faptul că soțul său face scandal la domiciliu.

În jurul orelor 20.00, bărbatul de 44 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a provocat scandal la domiciliu, împrejurare în care a lovit-o pe soția sa, însă fără a-i provoca leziuni vizibile.

Femeia a refuzat transportarea la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent pentru viața și integritatea fizică a victimei, fapt pentru care în temeiul articolului 221 din Legea 2017/2003, modificată prin Legea 174/2018 s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile începând cu data de 26.03.2021.

În baza ordinului de protecție provizoriu, bărbatului i s-a pus în vedere să respecte următoarele măsuri de protecție:
- să păstreze o distanță minimă de 200 m fața de soția sa,;
- să păstreze distanța minimă de 200 metri față de locuința temporară a victimei;
- să nu ia legătura direct sau prin telefon cu soția sa.

De asemenea, acestuia i s-a adus la cunoștință că nerespectarea/încălcarea oricăreia din masurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu constituie infracțiune conform art 32 alin. 2 din Legea nr. 217/2003 cu modificările și completările ulterioare.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”.
Mai nouă Mai veche