Birourile cu servere și documente secrete gestionate de STS și SRI, afectate de incendiul de la Palatul Administrativ din Suceava

Incendiul care a cuprins Palatul Administrativ din centrul municipiului Suceava, în care funcționează Prefectura și Consiliul Județean Suceava, a afectat și birourile cu servere și documente secrete gestionate de STS și SRI.

Incendiul a fost sesizat prin apel la 112 sâmbătă dimineață, la ora 8.54. Din primele informații se pare că incendiul a fost observat cu întârziere, după ce focul a ars mocnit pentru o perioadă de timp pe latura dinspre fostul hotel Gloria.

Flăcările au distrus în întregime acoperișul clădirii în care funcționează Consiliul Județean Suceava și Prefectura județului Suceava, dar și mai multe birouri de la etajele II și III ale clădirii, inclusiv birourile prefectului și subprefecților.

Incendiul a afectat și mai multe încăperi utilizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul Român de Informații, servicii care gestionează comunicațiile și informațiile clasificate secret de stat și secret de serviciu ale instituțiilor din Palatul Administrativ.

Din informațiile pe care le deținem se pare că ar fi fost afectate de incendiu cel puțin trei birouri cu acces limitat, gestionate de STS și SRI, la etajele II și III din clădire. În birourile respective se găseau servere, dar și documente în format letric, care conțin informații cu caracter secret.

În timpul incendiului reprezentanții instituțiilor în cauză se pare că ar fi pătruns în birourile respective pentru a deconecta serverele și pentru a limita pagubele. La acest moment nu deținem informații cu privire la eventuala distrugere în incendiu a unor documente sau dispozitive de stocare a datelor care să fi conținut informații cu caracter secret.


Mai multe informații: 

1 Comentarii

  1. UPDATE Șeful serviciului secret al MAI din Suceava a fost reținut de procurorii anticorupție pentru luare de mită și dezvăluirea de informații secrete / Măsura a fost luată în dosarul permiselor auto falsificate/ Reacția DGPI . a urmat asta . o legatura?

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche