Buletin de presă, 12 martie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.315 lei aplicate de poliţişti

În data de 11.03.2021, în intervalul orar 14:00 – 18:00, pe raza municipiului Rădăuți și a secțiilor arondate, a fost organizată o acţiune pentru reducerea riscului rutier cauzat de conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului şi a abaterilor bicicliştilor şi conducătorilor de mopede,ocazie cu care au fost aplicate 75 sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.315 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 3 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.


Material lemnos confiscat de poliţişti

La 11.03.2021, orele 16:45, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe DJ 174 D autoutilitara condusă de un localnic de 33 ani, care transporta cantitatea de 3,02 mc lemn foc rășinoase de esenţă molid.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, a fost sancționat conform Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 495,28 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Dorna.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 11.03.2021, în jurul orei 12.20, în timp ce conducea autoturismul pe strada Dobrogeanu Gherea din municipiul Câmpulung Moldovenesc, un localnic de 38 de ani a acroşat o localnică de 52 de ani, care se deplasa, în calitate de biciclist, pe strada Calea Bucovinei şi care a schimbat direcţia de mers la stânga pentru a pătrunde pe strada Dobrogeanu Gherea.
Din accident a rezultat rănirea femeii de 52 de cani, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Atât conducătorul auto cât şi biciclista au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 11.03.2021, în jurul orei 16:50, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc, o femeie de 49 de ani din comuna Fundu Moldovei, a surprins şi accidentat un localnic de 69 de ani, angajat în traversarea stăzii, regulamentar, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
Din impact a rezultat decesul bărbatului de 49 de ani.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 11.03,2021 orele 17.23, o patrulă din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DN 2 E din comuna Păltinoasa, autoturismul condus de un bărbat de 36 de ani din oraşul Broşteni.
Din verificările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, bărbatul de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 52 de ani din comuna Păltinoasa i-a încredinţat bărbatului de 36 de ani autoturismul spre a-l conducere, cu toate că ştia, că acesta nu deţine permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal, față bărbatul de 36 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și față de bărbatul de 52 de ani sub aspectul comiterii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 36 de ani, acesta fiind reţinut şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul Suceava.
Mai nouă Mai veche