Buletin de presă, 13 martie 2021 - IPJ Suceava

Bărbat reținut de poliţişti și introdus în arestul IPJ Suceava pentru violență în familie

La 12.03.2021, ora 19.03, polițiștii Postului de Poliție Păltinoasa au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie de 64 ani, din sat Capu Codrului, com. Păltinoasa, cu privire la faptul că este agresată de fiul său de 33 ani.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că victima locuiește împreună cu fiul său pe raza satului Capu Codrului, com. Păltinoasa.
În seara zilei de 12.03.2021, în jurul orei 19.00, aflându-se la domiciliu și pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul de 33 de ani a amenințat-o pe mama sa cu acte de violență și că va da foc casei, după care a lovit-o, creându-i suferințe fizice și o stare de temere ca urmare a amenințărilor adresate.
Victimei i-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii nr. 217/2003 precum și posibilitatea emiterii unui ordin de protecție provizoriu, dar persoana vătămată a refuzat emiterea unui astfel de ordin.
Față de bărbatul de 33 de ani s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și violența în familie și s-a dispus măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 ore, fiind introdus în C.R.A.P. Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și violența în familie.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 12.03.2021, ora 08.40, un bărbat de 39 ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea autoutilitara pe D.J. 208, în comuna Hîrtop, pe un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe sensul opus de mers, întrând în coliziune frontală cu autoturismul care circula din sensul opus, condus de un bărbat de 60 ani, localnic.
În urma producerii accidentului au fost transportate la Spitalul Municipal Fălticeni 3 persoane, accidentate ușor, toate din autoturismul condus de bărbatul de 60 de ani, respectiv șoferul și doi pasageri de 51 și 71 de ani.
Ambii conducători auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-se probe de sânge la Spitalul mun. Fălticeni.


La 12.03.2021, în jurul orei 17.00, un bărbat de 42 ani, din comuna Hănțești, în timp ce conducea autoturismul pe Bld. Gavril Tudoraș, din mun. Suceava, în perimetrul trecerii pentru pietoni din dreptul unei unități de învățământ a surprins și accidentat pe un minor de 12 ani, din comuna Șcheia, care era angajat în traversarea părții carosabile, pe trotinetă, dinspre dreapta spre stânga, având în vedere direcția de deplasare a autovehiculului.
În urma accidentului minorul a suferit leziuni traumatice ușoare.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.03.2021, ora 16:12, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroul Rutier Suceava, a oprit în trafic, pe D.N. 17, autoturismul condus de un bărbat de 52 ani, din municipiul Suceava.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere rezultatul testului de respirație, a fost condus la Spitalul județean de urgență Suceava pentru recoltarea probelor de sânge necesare în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 12.03.2021, în jurul orei 22:20, echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe D.J. 176 Moldovița, a oprit pentru control auto condus de un bărbat de 38 ani, localnic.
Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră una de cealaltă, cu respectarea prevederilor legale, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice din sânge.
I s-a întocmit dosar penal.


La 13.03.2021, în jurul orei 00.10, echipajele de siguranță publică din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare Fălticeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza municipiului Fălticeni, au verificat un autoturism era oprit într-o stație de alimentare cu carburanți situată pe str. 13 Decembrie.
Cu ocazia controlului efectuat și a verificărilor ulterioare s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un minor de 16 ani, domiciliat în comuna Udești, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”.


3 infracțiuni constatate de polițiști în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută

La 12.03.2021, în baza planului de acţiune aprobat de comanda inspectoratului, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută.
Activitatea menţionată s-a desfăşurat pe raza judeţului Suceava, fiind verificate 9 unități economice.
În cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni la art. 270 alin. 3 din Lg. 86/2006 (Codul Vamal) și au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale la Legea OUG 28/1999 în valoare totală de 4.500 lei (obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat).
Mai nouă Mai veche