Buletin de presă, 14 martie 2021 - IPJ Suceava

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 13.03.2021, ora 17.42, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 50 ani, din com. Grămești, despre faptul că fiica sa este agresată de soțul ei de 60 ani, din aceeași localitate.
În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de 13.03.2021, în jurul orei 17.40, bărbatul de 60 de ani a venit la domiciliu aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și a început să facă scandal, adresându-i soției sale amenințări cu acte de violență, iar la un moment dat a agresat-o pe fiica sa de 15 ani.
Ulterior, un vecin în vârstă de 40 ani, din comuna Grămești, care se deplasa pe drumul din fața locuinței, a încercat să aplaneze conflictul, moment în care a fost lovit de către bărbatul de 60 de ani.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent privind viața și integritatea fizică a victimelor, fapt pentru care în temeiul articolului 221 din LG nt 2017/2003, modificată prin legea 174/2018 s-a emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile începând cu data de 13.03.2021, ora 18.30 până la data de 18.03.2020 ora 18.30.
În baza ordinului de protecție provizoriu, bărbatului de 60 de ani i s-a stabilit să respecte o serie de măsuri de protecție, respectiv să părăsească temporar locuința din com. Gramești, să păstreze o distanță minimă de 100 m fața de victime precum și față de locuința din com. Gramești.
De asemenea, agresorului i s-a adus la cunoștință că nerespectarea/încălcarea oricăreia din masurile dispuse prin prezentul ordin de protecție provizoriu constituie infracțiune conform art 32 alin. 2 din LG 217/2003 cu modificările și completările ulterioare.
S-a procedat la transportarea bărbatului de 60 de ani la Spitalul de Boli Cronice Siret, în vederea internării nevoluntare, întrucât acesta nu coopera cu polițiștii și prezenta tulburări de comportament.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „violență în familie” și „lovirea sau alte violențe”.


Șofer reținut și introdus în arestul IPJ Suceava pentru conducere fără permis

La data de 13.03.2021, în jurul orei 18.50, polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, au oprit pentru control pe DC Deleni, com. Pârteștii de Jos, autoturismul condus de către un bărbat de 32 ani din com. Comănești, care nu posedă permis de conducere.
În urma probatoriului administrat în cauză, față de acesta s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în CRAP Suceava.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.


Dosar penal la regimul rutier

La 13.03.2021, ora 20.15, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata executau activități de patrulare pe DC 59 din sat Fetești, com. Adâncata, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla o persoană de sex bărbătesc, căreia, polițiștii i-au solicitat să prezinte pentru control documentele personale și ale autoturismului. Conducătorul auto a prezentat polița de asigurare expirată din data de 22.02.2021și certificatul de înmatriculare, declarând verbal că nu posedă permis de conducere și că nu are cartea de identitate asupra sa.
S-au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a stabilit că persoana în cauză este un tânăr de 19 ani din satul Fetești, comuna Adâncata, precum și faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.
Șoferul a fost sancționat contravențional conform art. 3 din Legea 132/2017 pentru lipsă RCA, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului.


Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La 13.03.2021, ora 17.40, un echipaj din cadrul Poliției mun. Suceava – Biroul Rutier, în timp ce efectua serviciul de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, pe str. Universității pe raza mun. Suceava, a oprit pentru control autotursimul condus de către un bărbat de 65 ani, din mun. Suceava.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând fiind de 0,68 mg/L alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


La 13.03.2021, ora 22.00, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului se aflau pe raza localității Drăgoiești, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DC 25 pe raza localității Drăgoiești, condus de un bărbat de 36 ani, din com. Drăgoiești.
Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultat fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,conducere sub influența alcoolului”.
Mai nouă Mai veche