Val de amenzi aplicate de polițiștii suceveni pentru nerespectarea măsurilor anti-covid

IPJ Suceava a anunțat că în ultimele zile a intensificat activitățile de monitorizare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii Covid19, în centrele comerciale și în zonele economice, în gări și autogări, precum și în restaurante, cafenele, mijloace de transport în comun, etc.

În perioada 08-13 martie 2021 polițiștii suceveni au verificat 334 de societăți comerciale şi 109 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 368 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 în valoare de 106.030 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse peste 6000 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Amenzi de 17.000 de lei în barul unde un tânăr a fost omorât în bătaie

La data de 13.03.2021 Poliția orașului Solca a efectuat un control privind respectarea măsurilor Sars Cov 2 în noaptea de 12/13.03.2021, în incinta unui bar din com. Arbore, unde în ziua precedentă a avut loc și o agresiune soldată cu decesul unei persoane.
În urma verificărilor efectuate pe parcursul zilei de 13.03.2021, au fost identificate 8 persoane, care la momentul comiterii faptelor nu au respectat prevederile Lg. Nr.55/2020, fapt pentru care au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.000 lei.
A fost sancţionat contravenţional administratorului localului, un bărbat de 47 ani, din com. Arbore, conform Lg. Nr.55/2020, art. 65, lit.q, cu amendă în valoare de 5.000 lei.
În calitate de barman, un tânăr de 20 ani, din com. Arbore, a fost sancţionat conform Lg.nr. 61/1991 R, art.2, pct.19 şi art.2, pct.22, cu amendă în valoare de 2.000 lei şi conform Lg.nr. 55/2020, art.65 lit.h, cu avertisment.
De asemenea, alți 8 clienți ai barului cu vârste cuprinse între 24 și 39 de ani au fost sancţionați conform Lg.nr. 55/2020, art.65 lit.m, cu amenzi în valoare de 1.500 lei fiecare.

Deplasarea în afara locuinței, interzisă după ora 22.00

IPJ Suceava reamintește că zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00.

Circulația persoanelor este permisă în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:
  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

IPJ Suceava recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Totodată, IPJ Suceava amintește de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.