Buletin de presă, 9 martie 2021 - IPJ Suceava

Acţiuni pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov 2

În ziua de 07 martie 2021, între orele 19.00 - 24.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au acţionat pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2 pe raza comunei Șcheia şi a municipiului Suceava, ocazie cu care au fost verificaţi 37 de agenţi economici şi aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.845 lei.
În ziua de 08.03.2021, intre orele 16.00 – 20.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiști din cadrul Poliţiei municipiului Suceava şi jandarmi de la I.J.J. Suceava, au acţionat în zona localurilor publice și a restaurantelor din municipiul Suceava, pentru prevenirea infectării cu noul Coronavirus SARS COV 2, ocazie cu care au legitimate 25 de persoane şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 500 lei


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 53.090 lei aplicate de poliţiştii rutieri

În contextul situației operative existente la nivelul județului Suceava precum și în scopul impunerii unui climat de disciplină, de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formațiunile de profil din județ, au organizat în perioada 05-07.03.2021, seara și noaptea, acțiuni pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule publice sub influența băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost efectuate 434 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 122 în valoare de 53.090 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 11 permise de conducere, au constatat 7 infracţiuni la regimul rutier şi au retras 6 certificate de înmatriculare.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.03.2021, ora 10.08, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipotești a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 208 B pe raza satului Udești, a avut loc un eveniment rutier.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismele implicate în accidentul rutier soldat doar cu pagube materiale, cât şi conducătorii auto, un localnic de 24 de ani şi un bărbat de 34 de ani din oraşul Liteni.
Ambii conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 34 de ani şi negativ în cazul bărbatului de 24 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 08.03.2021, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control în localitatea Mitocu Dragomirnei autoturismul condus de un localnic de 43 de ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 43 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 08.03.2021, un echipaj rutier din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe DN 2H în orașul Milișăuți autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani din comuna Dorneşti.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, iar conducătorul auto are permisul de conducere anulat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, și ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” , iar în urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea bărbatului de 42 de ani pentru 24 h, acesta fiind introdus în C.R.A.P. din cadrul IPJ Suceava.
Mai nouă Mai veche