Primăria Suceava oprește iluminatul public pe bulevard, în zona celor mai periculoase treceri de pietoni din oraș, sâmbătă seară, pentru a marca Ora Pământului

Primăria municipiului Suceava va oprit iluminatul public pe bulevardele 1 Mai și Ștefan cel Mare, între sediul Primăriei și Complexul Comercial Bucovina, la intersecția cu Aleea Trandafirilor, sâmbătă seară, în intervalul orar 20.30 - 21.30 pentru marcara Orei Pământului.

În zona în care Primăria municipiului Suceava a ales să oprească iluminatul public se află trei dintre cele mai periculoase treceri de pietoni din oraș unde de-a lungul timpului au avut loc numeroase accidente rutiere, multe dintre ele soldate cu persoane decedate.

Este vorba despre trecerea de pietoni din dreptul Policlinicii Areni, trecerea de la Palatul de Justiție și trecerea de la Parcul Trei Bărboși.

Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi. 

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche