VIDEO Vidră jucăușă filmată pe malul unui râu de munte din Parcul Național Călimani

O vidră care se joacă pe malul unui râu de munte a fost filmată în Parcul Național Călimani. Filmarea a fost realizată cu o cameră de monitorizare a faunei amplasată în pădure de angajații Romsilva, compania care administrează rezervația.

Filmarea a fost realizată în timpul nopții.

„O vidră tare curioasă și foarte simpatică pe malul unui râu de munte în Parcul Național Călimani. Simpatica vidră a fost filmată cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei instalată de rangerul Cristin Cireș”, au anunțat reprezentanții Romsilva.

Specialiștii spun că vidra este un mamifer semiacvatic cu habitatul în jurul apelor curgătoare sau a lacurilor.

Un mamifer perfect adaptat mediului acvatic

„Are corpul perfect adaptat mediului acvatic, cu picioare scurte și membrană interdigitală, coada lungă și musculoasă folosind-o la înaintat și schimbarea direcției. Are capul mic și urechile adaptate vieții acvatice, fiind mici și acoperite cu pliuri când se află sub apă. Are o blană închisă la culoare, densă și lucioasă, care îi oferă protecție inclusiv sub apă. În general, masculul cântărește până la 8 kilograme iar femela are o greutate mai mică, de circa 5 kilograme, lungimea corpului putând ajunge la 1 metru. Se hrănește în special cu pește, dar consumă și crustacee, amfibieni și nevertebrate acvatice”, anunță specialiștii Romsilva.



Parcul Național Călimani are o suprafață de 24.556 de hectare pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808 de hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747 de hectare.
Mai nouă Mai veche