14 amenzi după o înmormântare fără măști și distanțare, la Gura Humorului

Marți, 20 aprilie 2021, la ora 15.30, Poliţia oraşului Gura Humorului s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe rețeaua de socializare Facebook se difuzează un clip video de la o înmormântare care se desfășura pe raza orașului Gura Humorului, cu participarea unui număr mare de persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și nu purtau masca de protecție.

În temeiul sesizării, lucrători din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul de Acțiuni Speciale, Poliției Orașului Gura Humorului și ai Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului, s-au deplasat la cimitirul public de pe raza orașului Gura Humorului, unde nu au fost identificate persoane, ceremonia de înhumare fiind încheiată.

În continuare, echipajele de poliție și jandarmi s-au deplasat la locuința lui Alexandru C. din orașul Gura Humorului, unde în curte au fost identificați membrii familiei acestuia.

S-au purtat discuții cu persoana în cauză pentru a nu organiza la locuința sa alte activități la care să participe mai multe persoane, acesta angajându-se să respecte prevederile legale.

Având în vedere imaginile video difuzate pe rețeaua socială Facebook, bărbatul a fost invitat la sediul Poliției orașului Gura Humorului, ocazie cu care a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020. În urma vizionării imaginilor, au fost identificate alte 13 persoane, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale. În total au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei.

În vederea prevenirii oricăror evenimente, lucrătorii SOP și grupa de lucrători SAS desfășoară activități de monitorizare în zona locuinței bărbatului.

Urmează a se efectua verificări pentru identificarea și a altor persoane care au participat la eveniment și nu respectau regulile de distanțare socială.
Mai nouă Mai veche