Amendă pentru un camion cu bușteni care depășea cu opt tone masa totală maximă autorizată, la Cârlibaba

Marți, 20 aprilie, la ora 11.28, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre faptul că un autovehicul efectuează un transport ilicit de material lemnos și se deplasează spre Ciocănești.

Lucrătorii Secției 15 poliție Rurală Vatra Dornei, au efectuat un filtru pe DN 18, pe raza localității Cârlibaba, ocazie cu care au oprit ansamblul de vehicule format din autotractor marca Scania și semiremorca condusă de Petru O., care transporta cantitatea de 35,95 metri cubi lemn rotund rășinoase, pentru care la data de 20 aprilie 2021, ora 09.28, SC Montana Iugan SRL a emis avizul de însoțire primar.

Ansamblul de vehicule a fost condus în parcarea din fața Ocolului Silvic Cârlibaba, unde transportul a fost verificat în aplicația Sumal Control, iar materialul lemnos transportat a fost inventariat de personalul silvic, rezultând cantitatea de 35,82 mc.

S-a solicitat sprijinul lucrătorilor ISCTR Suceava, care au efectuat cântărirea ansamblului de vehicule, rezultând o depășire de tonaj de 8.250 kg., fapt pentru care au dispus sancționarea operatorului de transport, respectiv SC Montana Forest SRL, cu maximul amenzii de 2.600 lei, pentru încălcarea art. 61 din OG 43/1997.
Mai nouă Mai veche