Accident mortal provocat de un tânăr beat la volan, la Straja

Duminică, 18 aprilie 2021, la ora 17.15, Mihai P., de 22 de ani, din comuna Straja, în timp ce se deplasa pe DJ 209 G, în Straja, volanul autoturismului Mitsubishi L200, spre Vicovu de Sus, la un moment, într-o curbă la dreapta l-a lovit pe Adrian C., de 40 de ani, pieton, aflat pe acostamentul din dreapta a drumului, după care și-a continuat deplasarea și a lovit un stâlp de susținere a rețelei electrice.

Au intervenit pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus și un echipaj cu medic din cadrul SAJ Rădăuți, care i-au acordat primul ajutor victimei, însă aceasta nu mai prezenta semne vitale, fiind declarat decesul acestuia.

Șoferul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de Mihai P. a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în data de 19.04.2021, să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunerea luării unei măsuri preventive.

În cauză lucrătorii din cadrul Poliției oraș Vicovu de Sus efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche