Bărbat din Horodnic de Sus, depistat la volan la câteva zile după ce i-a fost ridicat permisul pentru că a condus băut. Polițiștii i-au întocmit un nou dosar penal

Luni, 26 aprilie, la ora 17.45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, în timp ce desfășura activități de patrulare pe raza comunei Horodnic de Sus, s-a intersectat cu autoutilitara Mercedes Sprinter care se deplasa pe un drum comunal având direcția de deplasare către DN 2E din comuna Horodnic de Sus.

La volanul autoutilitarei a fost observat Ion V., de 52 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care la 7 aprilie 2021, în jurul orelor 20.05, a fost oprit pentru control de același echipaj de poliție și pe același sector de drum, fiindu-i întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, întrucât în urma testării cu aparatul alcooltest, avea o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După ce a trecut de autospeciala poliției, bărbatul a mărit viteza de deplasare, a pătruns pe DN 2E din comuna Horodnic de Sus și a virat pe un podeț iar la un moment dat, a trecut de pe locul șoferului, pe locul pasagerului, schimbându-se la volan.

În autoutilitara marca Mercedes Sprinter a fost identificat și Mihai P., de 47 de ani, din comuna Horodnic de Sus, care a recunoscut că s-a schimbat la volan, întrucât cunoștea că Ion V. avea permisul de conducere suspendat.

Mihai P. a mai declarat că el i-a încredințat mașina pentru a fi condusă pe drumurile publice, aceasta fiind condusă pe o distanță scurtă de aproximativ 3-4 km.

Conducătorul auto Ion V. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.17 mg/ l alcool pur în aerul expirat și a fost sancționat contravențional conf. OUG 195/2002.

În cauză a fost întocmit dosar penal față de Ion V. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar față de Mihai P. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii postului de poliție Horodnic de Sus.
Mai nouă Mai veche