Buletin de presă, 27 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 26.04.2021, ora 16.50, în timp ce conducea autoturismul pe DJ290 în localitatea Stamate, într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător o femeie de 20 de ani a intrat pe sensul opus de mers, după care a părăsit partea carosabilă, lovind cu partea din față un stâlp de beton.
Din accident a rezultat rănirea conducătoarei auto şi a 5 pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 26.04.2021, ora 17.38, un tânăr de 17 ani din comuna Poiana Stampei a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 în comuna Dorna Candrenilor cu viteza de 125/km/h în localitate, limita legală fiind de 50 km/h.
Din verificările efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 26.04.2021, ora 19:17, un tânăr de 23 de ani din oraşul Vicovu de Sus a fost depistat şi înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea autoturismul pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni cu viteza de 74 km/h în localitate, limita legală fiind de 50 km/h, conducătorul auto prezentând pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile unui alt stat.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu deține permis de conducere internațional și nu are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice din România.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce în România”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche