Buletin de presă, 9 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru „rănirea sau schingiuirea animalelor” întocmit de polițiști

La 08.04.2021, orele 22:26, lucrătorii SPR5 Dărmănești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că persoane de sex masculin transportă într-un atelaj hipo material lemnos și au lovit cabalinele.
S-a procedat la identificarea atelajului hipo încărcat cu material lemnos, tractat de două cabaline, lângă care se afla proprietarul animalelor.
Cu ocazia examinării sumare a cabalinelor s-a constatat că acestea prezintă leziuni minore la nivelul picioarelor.
A fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „rănirea sau schingiuirea animalelor”.
Fiind întrebat cu privire la proveniența materialului lemnos conducătorul atelajului hipo a precizat că nu deține documente care să dovedească proveniența acestuia.
La fața locului au fost prezenți lucrători din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți iar în urma măsurării cantității de material lemnos, a rezultat că în atelajul hipo se afla cantitatea de 1.00 mc lemn specia fag, cantitate care a fost predată în custodia Ocolului Silvic Pătrăuți.
Căruțașul a fost sancționat conf. LG. 146/2019 și conform LG. 55/2020.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 08.04.2021 ora 12.38, o femeie de 69 ani din mun. Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Unirii din mun. Suceava, dinspre cartier Burdujeni către centru, iar la o trecere de pietoni a acroşat şi accidentat pe o femeie de 43 ani, din sat Bahna Arini, com. Preutești, angajată în traversarea străzii prin loc special amenajat, semnalizat şi marcat.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Atât femeia de 69 de ani cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.04.2021, în jurul orei 09.50, echipajul de poliție din cadrul Compartimentului rutier Vatra Dornei, în timp ce desfășura activități specifice pe DN 18 Ciocănești, au observat o persoană care se deplasa cu un moped și nu folosea casca de protecție.
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că în momentul oprii mopedului acesta era condus de un bărbat de 48 de ani din comuna Ciocănești. Procedând la verificarea în bazele de date, s-a constatat că bărbatul, nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat.
A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 08.04.2021, ora 18.34, polițiștii de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat din comuna Bilca, despre faptul că a fost implicat într-o tamponare pe raza localității de domiciliu și celălalt conducător auto este sub influența băuturilor alcoolice.
În data de 08.04.2021, în jurul orei 18.30, un bărbat de 42 de ani din comuna Bilca, a condus autoturismul și a acroșat un utilaj agricol condus de către apelant și care era staționat pe partea carosabilă.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a celor doi conducători auto, rezultatul fiind negativ în cazul apelantului și de 0.61 mg/l alcool pur în aer expirat în cazul șoefrului de 42 der ani. Ulterior acesta a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au prelevat două mostre de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche