Șofer beat, încătușat de polițiști după ce a refuzat să se legitmeze, la Dolheștii Mici

Luni, 19 aprilie 2021, la ora 22.50, polițiștii Secției de Poliție Rurală Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare, au observat pe DJ 208, la intersecţia cu DJ 208F, în satul Dolheştii Mici din comuna Dolhești, un autoturism Volkswagen care se afla în afara părţii carosabile pe sensul de mers Dolheşti spre Valea Bourei, iar de la volanul maşinii a ieşit o persoană de sex masculin.

Fiind întrebat cum se numeşte şi dacă a păţit ceva, bărbatul a refuzat să coopereze şi nu a dorit să dea niciun detaliu. Totodată fiind întrebat dacă a fost singur în autovehicul şi dacă el l-a condus, acesta a declarat că a fost singur şi că el l-a condus.

La solicitarea organelor de poliţie de a se legitima şi de a prezent actele maşinii, acesta a refuzat, încercând să fugă, astfel că s-au folosit mijloacele din dotare, fiind imobilizat şi încătuşat.

Întrucât bărbatul care a coborât de la volanul autovehiculului emana halenă alcoolică i s-a solicitat se efectueze testarea cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat. Având în vedere refuzul conducătorului auto, a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în prezenţa medicului de gardă.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Ion M., de 45 ani, din comuna Forăşti.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche