Ștefan Moloce, consilier local la Siret, depistat în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Ștefan Moloce, consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Siret.

ANI a transmis că în perioada 22 iunie 2016 – 04 iulie 2019, Ștefan Moloce a exercitat simultan calitatea de consilier local și pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul Direcției de Asistență Socială, aflată în aparatul de specialitate al Primarului Orașului Siret.

Ștefan Moloce a încălcat astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 care prevede că funcția de consilier local este incompatibilă cu „calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv”.

ANI arată că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

1 Comentarii

Mai nouă Mai veche