Accident de muncă suferit de un angajat al Primăriei comunei Bosanci

Joi, 13 mai 2021, la ora 12.00, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că UPU Suceava s-a deplasat Viorel P., de 59 de ani, din comuna Bosanci, care a declarat că a suferit un accident de muncă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul este angajat al Primăriei comunei Bosanci.

În jurul orei 10.15, acesta se afla împreună cu Gheorghe S. și Dragoș C., pe imașul din apropierea cimitirului din comuna Bosanci, unde efectua lucrări de construcție a unui gard de împrejmuire a unor salcâmi.

În timp ce înfileta un șurub cu un aparat de tip filetantă, mănușa de protecție pe care o purta s-a prins în aparat și a suferit leziuni la unul din degete.

Acesta s-a deplasat la primăria comunei Bosanci, de unde împreună cu primarul comunei s-a deplasat la UPU Suceava pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate, fiindu-i stabilit următorul diagnostic: „plagă contuză deget 3, mâna stângă”, fără a rămâne internat.

În cauză s-a întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.

Lucrarea urmează va fi soluţionată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Bosanci, în cauză urmând a fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava în vederea efectuării de verificări.
Mai nouă Mai veche