Accident provocat de un șofer beat la volan care a intrat pe contrasens, la Arbore

Marți, 18 mai 2021, la ora 17.50, lucrătorii Poliţiei oraşului Solca au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că în satul Arbore, pe DJ 178, către satul Botoșana, a avut loc o tamponare între două autovehicule.

În urma deplasării la faţa locului, s-a constatat că o autoutilitară IVECO, condusă de către apelant, a fost lovită frontal de un autoturism Volkswagen, condus de Mugurel E., de 32 ani, localnic, care pierzând controlul volanului, a intrat pe contrasens.

Cele două autovehicule au suferit pagube materiale, însă ocupanții lor nu au suferit răni, nefiind nevoie de intervenția unui echipaj medical.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, ocazie cu care s-a constatat faptul că Todirică G. nu a consumat băuturi alcoolice, însă Mugurel E. a consumat băuturi alcoolice, rezultatul testului fiind 0.74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Bărbatul posedă permis de conducere, categoria B, care i-a fost reținut.

În cauză polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”.
Mai nouă Mai veche