Un tânăr beat la volan a intrat cu mașina într-un șanț, pe DN17, pe drumul spre Stroiești

Marți, 18 mai 2021, la ora 19.45, în timp ce patrula pe DN 17, dinspre Stroiești spre Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier a observat un autoturism marca Opel în șanțul de la marginea drumului, în fața Euroluc Trans, pe sensul de mers Suceava-Stroiești, orientat cu fața către localitatea Stroiești.

Lângă autoturism a fost identificat conducătorul auto Ioan S., de 33 de ani, din municipiul Suceava, care părea că se află sub influența alcoolului.

A fost întrebat dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta a răspuns afirmativ, motiv pentru care i s-a adus la cunoștință că urmează să fie testat cu aparatul etilotest pentru a stabili concentrația de alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a refuzat testarea alcoolscop, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava –Secția UPU., unde conducătorul auto a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior tânărul a refuzat să se supună prelevării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în prezența medicului de gardă și a personalului de serviciu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.
Mai nouă Mai veche