Atac al unui urs într-o gospodărie din Vatra Dornei, de unde a plecat cu un porc. Mesaj Ro-Alert de avertizare transmis pe telefoanele locuitorilor din zonă

Marți, 25 mai 2021, în jurul orei 00.30, în urma unui apel prin numărul unic de urgență 112, o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm s-a deplasat la domiciliul unei familii din municipiul Vatra Dornei, fiind sesizată prezența unui urs.

Ajunsă la fața locului, patrula a constatat că ursul a produs pagube materiale, a distrus mai multe garduri, a luat un porc, după care a părăsit zona.

Au fost anunțate și celelalte instituții abilitate să intervină în asemenea cazuri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava transmițând un mesaj RO-Alert pentru atenționarea populației din zona în care a fost semnalată prezența ursului.

„A fost semnalată prezența unui URS în localitatea Vatra Dornei, strada Poligonului! Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau să îl hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului protejați animalele din gospodărie”, se arată în mesajul RO-Alert. 

Totodată, jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a se asigura că ursul nu se întoarce și că nimeni nu este în pericol.

Le reamintim cetățenilor că, în situația în care constată prezența ursului, trebuie să aibă grijă unde își depozitează resturile menajere, să nu se apropie de el pentru a face fotografii sau pentru a-l hrăni și să apeleze numărul unic de urgență 112.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.