Buletin de presă, 25 mai 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 282.686 lei aplicate de poliţişti

În perioada 21-23.05.2021, cadrele Serviciului Rutier, împreună cu birourile şi formaţiunile rutiere din judeţ, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză, ocazie cu care au fost aplicate 587 sancţiuni contravenţionale în valoare de 282.686 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 62 permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare şi au constatat 3 infracţiuni la regimul rutier.


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.225 lei aplicate de poliţişti

În perioada 21-23.05.2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest 382 conducători auto şi aplicate 132 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.225 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 13 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au constatat 5 infracţiuni la regimul rutier.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti


La 24.05.2021, ora 19.10, în timp ce conducea bicicleta pe strada Drumul Dealului din comuna Fântâna Mare, la intersecția cu D.C. 11 un localnic de 53 de ani a efectuat un viraj la dreapta, a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu autoturismul condus de un localnic de 22 de ani.
Din accident a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.



La data de 24.05.2021, în jurul orei 20.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209G în comuna Ulma, un localnic de 22 de ani a efectuat o manevră de depășire a unei autoutilitare staționate acroşând un autoturism staţionat pe partea dreaptă în afara carosabilului şi un localnic de 54 de ani care care se afla în spatele autoturismului parcat.
Din accident a rezultat decesul pietonului şi rănirea a trei pasageri din autoturismul condus de bărbatul de 22 de ani, care au fost transportaţi cu ambulanţele la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „ucidere din culp㔺i „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


Dosare penale la regimul rutier

La 24.05.2021, ora 06.15, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Ștefan cel Mare din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani din oraşul Gura Humorului.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.05.2021, ora 10.40, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată direct despre faptul că pe strada Unirii din localitate a avut loc un eveniment rutier, iar conducătorul auto pare a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei un localnic de 21 de ani a intrat în coliziune faţă-spate cu autoturismul condus regulamentar în faţa sa.
Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.
Ambii participanţi la trafic au fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 21 de ani şi negativ în cazul celuilalt conducător auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.05.2021, ora 11.30, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe raza localității Mitocu Dragomirnei mopedul condus de un localnic de 17 ani.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar mopedul nu este înregistrat/înmatriculat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.05.2021, ora 16.07, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe DN 29 A, în comuna Adâncata mopedul condus de un localnic de 36 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 36 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.05.2021, ora 19.45, o patrulă din cadrul Poliţiei oraşului Dolhasca a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat din localitatea Siliştea Nouă autoturismul condus de un tânăr de 17 ani din municipiul Suceava.
Ca şi pasager în autoturism se afla o femeie de 41 de ani, mama conducătorului auto, care a declarat faptul că, i-a încredinţat fiului ei autoturismul spre a-l conduce deşi ştia că acesta nu posedă permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.


La 24.05.2021, ora 19.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN2E din localitate, autoturismul condus de un localnic de 55 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 55 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 25.05.2021, ora 21.45, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D din comuna Adâncata, autoutilitara condusă de un localnic de 41 ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 41 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche