„Mâncătorul de femei” din Rădăuți, dus din arest la locuința care i-a fost din nou percheziționată. Anchetatorii încă mai caută probe care să-i dovedească implicarea în dispariția fără urmă a patru femei care i-au fost iubite

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut noi percheziţii la Rădăuţi, în locuinţa lui Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”. Bărbatul a fost arestat la sfârşitul anului trecut, fiind cercetat pentru că şi-ar fi ucis concubina.

Procurorii de la Înalta Culte de Casaţie şi Justiţie au făcut noi percheziţii în locuinţa lui Vasile Lavric, din municipiul Rădăuţi, Suceava. S-a întâmplat în dimineaţa zilei de luni, 24 mai. Oamenii legii au ridicat saci cu noi probe din casa bărbatului cercetat pentru „omor”.

Este a doua oară în ultimele şase luni când procurorii răscolesc locuinţa lui Lavric, ceea ce nu este neapărat un semn că ancheta merge în direcţia invocată de oamenii legii.

Situaţia este cu atât mai complicată cu cât anchetatorii nu au trimis încă dosarul inculpatului la instanţă, iar termenul maxim de 180 de zile de arest preventiv prevăzut de legislaţie este aproape să exprire. Dacă expiră termenul şi Vasile Lavric nu ajunge în faţa instanţei, el trebuie eliberat din arest.

Rădăuţeanul a fost reţinut, la sfârşitul anului trecut, de această dată fiind suspectat că a ucis-o pe Aurica Bodnărescu, concubina sa din ultimii ani.

De ce i se spune „mâncătorul de femei”

Vasile Lavric este un mecanic auto, care deţine un service în municipiul Rădăuţi, în imediata apropiere a locuinţei familiei Iordache.

A intrat în atenţia Poliţiei, după dispariţia tinerelor surori Iordache, cu care acesta s-ar fi iubit.

Este vorba despre Iuliana dispărută în anul 1995, când avea doar 16 ani, Nicoleta, de 31 de ani, şi Ramona care avea 18 ani, ambele dispărute în 2005, la trei luni distanţă una de cealaltă.

Vasile Lavric a fost tot timpul principalul suspect în acest caz. În timp ce bărbatul susţinea sus şi tare că cele trei fete au plecat „la produs în Italia”, anchetatorii suspectau că el le-a omorât şi îngropat, deşi nu au reuşit nici până în ziua de astăzi să dovedească presupusele fapte.

În 2014, mecanicul a ajuns în arestul Poliţiei bucureştene, după ce oamenii legii au făcut noi percheziţii în locuinţa sa.

Au găsit atunci oseminte îngropate în curtea casei, care au fost analizate şi s-a dovedit că nu erau de proveninţă umană şi în cele din urmă l-au eliberat.

Cea mai mare apărătoare a lui Lavric a fost atunci Aurica Bodnărescu, concubina sa, în prezent, şi ea dispărută.
Mai nouă Mai veche